Nieuws

MAAK een draak

Wat is er nou leuker dan verkleden tijdens de carnaval. 
Zelf je verkleedpak maken!
  

Kerstmis

In alle onderbouw klassen mochten alle kinderen meedoen met het kerstspel.
Samen het verhaal naspelen.

Timmerhoek

In de timmerhoek werden deze periode Sinterklazen en Kerstmannen getimmerd. 
Met watten als baarden en gevouwen mutsen. Wat een mooie resultaten!

Sinterklaas

Samen met de pieten hebben we een drukke dag gehad, veel gesport tijdens de bootcamp.
Vooraf hebben we in de klas lekkere pepernoten gebakken. hmmm...

 

Bezoekochtend

Dit keer stond de bezoekochtend in het teken van interactief voorlezen. In alle klassen werd er een boek voorgelezen en uitgebeeld. Bij de ene klas werd dit gedaan door Eddy de Robot en in de andere klas door de Reus.

 

Thema Wonen

Het ruikt altijd zo lekker in huis als je koekjes hebt gebakken. 
Daarom zijn alle groepen, samen met juf Maria, koekjes gaan bakken. En er natuurlijk ook van snoepen. 

 

Kinderboekenweek

Als start van de kinderboeken week zijn we begonnen met een voorleesochtend. 
Papa's, mama's, opa's en oma's bedankt voor deze gezellige ochtend. 

 

Thema Wonen

In de onderbouw zijn we deze week gestart met het nieuwe thema, namelijk wonen.
We gaan met de kinderen in gesprek over waar ze wonen. In welke straat en op welk huisnummer? Maar we gaan ook de namen van verschillende soorten huizen leren.
In de ontdekhoek wordt al flink ontdekt waar huizen nu eigenlijk van gebouwd zijn.

 

 

Spelletjesmiddag

Het was een zeer gezellige en geslaagde middag in de onderbouw.
Alle papa's, mama's, opa's en oma's bedankt voor de hulp.

 

Nieuw meubilair
Zoals u vast wel heeft gezien, heeft de hele school nieuwe meubels.
In de onderbouw zijn de kinderen er super blij mee en er wordt al heerlijk op en aan gewerkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat doen we allemaal op school?
Het schooljaar zijn we begonnen met Schrijftatelier (voorbereidend schrijven) over het onderwerp basisvormen.
Daarbij oefenen we de vormen cirkel, golvende lijn, vierkant en hoekige lijn.
Vierkanten maken met je lijf en als een robot hoekige lijnen lopen in de speelzaal. Pannenkoeken tekenen en een stromende rivier maken op het schoolplein.

Nieuws

Schooljaar 2017-2018

*Gastles van Jan Ruijs*

Vandaag op 11-06-2018 hadden we gastles van Jan Ruijs. De vader van juffrouw Reny Ruijs. Zelf heeft hij de Tweede Wereldoorlog meegemaakt. Daar heeft hij veel herinneringen aan. Daarom kwam Jan Ruijs vandaag in de klas van juffrouw Reny vertellen over de Tweede Wereldoorlog en de bommenwerpers die er werden gebruikt. Jan Ruijs had 5 broers en 1 zus . Er zijn 3 broers gestorven . De 2 andere broers en zijn enige zus hebben de Tweede Wereldoorlog wel overleefd. Wie dit leest kan bij meneer Cor een snoepje komen halen. Hij heeft heel veel over de Tweede Wereldoorlog verteld. Zoals: waar er oorlog was , waar de oorlog werd gevoerd , het begin en het eind van de Tweede Wereldoorlog wat er gebeurde met de joden. Hij heeft als klein kind een bommenwerper horen neerstorten en is later gaan onderzoeken waar die vandaan kwam en wie er allemaal inzaten. Daarover heeft hij een boekje geschreven. Wij vonden het super leuk en gezellig dat Jan Ruijs langs kwam om te vertellen. 

Groetjes: groep 7/8 BBB

Stukje over de revue

Groep 8 is al flink aan de slag gegaan met de revue. Het script is al bijna klaar en de make-up/haar zijn al gedaan. Het groepje van de kleding is elke dag druk bezig om voor iedereen wat leuks uit te kiezen. Het decor is ook al gestart, net als de techniek. Joris helpt ook dit jaar fijn mee aan de revue, het is erg leuk om met hem dingen te verzinnen. We hebben veel bijzondere dingen bedacht om in de musical te doen. Het wordt dit jaar weer een geweldige revue. We gaan dit jaar iedereen verrassen met een leuke show! Vriendelijke groet: kinderen van groep 8 BV

DE SOLDATEN IN DE KLAS.

Op woensdag 23 mei waren er in alle bovenbouwklassen militairen van de Koninklijke Landmacht aanwezig. Als eerst gaf een militair een mooie presentatie over militair zijn en wat daarbij hoort. Daarna mochten we naar buiten naar andere militairen. Ze hadden een militair voertuig meegebracht genaamd: De Fennek. En er was ook een tafel met allemaal vuurwapens. Een militair vertelde ons dat we in de Fennek mochten klimmen en de vuurwapens pakken. En een klein pistool ook laden en ermee schieten. We mochten ook echt militair eten proeven en hele zware rugtassen en helmen aandoen. Het leukste vond ik de Fennek. Groetjes Alec BBC

Dieren 

Vaak hoor je op het nieuws dat er vervelende dingen gebeuren in verschillende landen. Dat vind ik persoonlijk ook heel erg. Maar als ik zoiets hoor vraag ik me altijd een ding af: ‘Waar blijven de dieren?!’ je hoort verschillende dingen die over de hele wereld gebeuren maar toch begrijp ik niet waarom ze het alleen maar hebben over die mensen. De dieren worden helemaal vergeten. De dieren hebben ook een leven! Ze hebben ook gevoel! Alleen staat er nooit iemand bij stil! Behalve de dieren liefhebbers. Er zijn verschillende dieren waarvan er eerst heel veel waren maar nu zijn er nog maar een paar. Zoals de tijger, eerst leefden er nog duizenden wilde tijgers, maar nu leven er nog maar 3600 wilde tijgers. De witte tijger, daar leefden er eerst nog duizenden van. Maar nu leven er helemaal geen wilde witte tijgers meer. De enige plek waar ze nu nog leven dat zijn de dierentuinen. Dus de kans is heel groot dat de witte tijger uitsterft. En dat wil ik voorkomen, maar ik weet niet hoe. Ik wil graag actie voeren voor de tijger. Maar ik heb het dan nog niet over de andere dieren die met uitsterven bedreigd zijn. Mensen denken alleen maar aan zichzelf en geld. ze doden dieren omdat ze veel geld willen verdienen. Ik heb wel eens een verhaal gelezen dat ging als volgt: mensen hebben een giraffe bevrijd waarbij er prikkeldraad om de nek van de giraffe zat. En nog maar een paar meter verder werd de giraffe neergeschoten door de stropers, maar van de stropers was niets meer terug te vinden behalve het hoofd en het geweer want de rest was opgegeten door de leeuwen.         Wordt vervolgd………           door: Chariva van der Krift, BBB 

Afgelopen week mochten we een haiku schrijven. Hier onder zie je de beste haiku’s. 

Ik schrijf een haiku. Dat is super makkelijk. Want hij is nu af  (Björn) 

De dieren grazen. In de wei bij de bloemen. Fijn in de lente.  (Lente) 

Juf Lieke is lief. Juf Bregje is ook heel lief. En meneer Cor ook. (Jacy-Ann) 

Violen zijn blauw. Katten eten kabeljauw. En ik zeg miauw. (Brendan) 

Het is leuk buiten. Ik lig in het mooie gras. Veel beter dan school. (Guusje) 

De wereld is mooi. Maar soms ook gewelddadig Dat is echt een feit. (Alec) 

Mediamaster 2017/2018 

ik schrijf iets over media masters en dat vind ik heel leuk. Ooh wacht ik zal me even voorstellen. Ik heet Merijn en ik ben 10 jaar oud . Ik zal maar beginnen. Ik heb veel geleerd, ik heb bijvoorbeeld geleerd dat je een goed wachtwoord moet hebben anders kan iemand gewoon op je telefoon of tablet inbreken en dat is niet zo fijn. ik heb ook geleerd hoe hacken werkt dat was best cool. Ik heb ook geleerd wat A.I.  {artificial intelligence}betekent en het was echt super leuk. Ik hoop dat we gaan winnen met de finale. 

Kunst 2017- 2018. 

Ik schrijf iets over kunst.  We waren met de klas naar een kunst winkel geweest in de stad van Oss. Het was super leuk want alles wat je daar zag was kunst of tekeningen. We moesten zelf kiezen wat we daar mochten namaken.  Ze hadden daar allemaal schilderijen die ze zelf hadden getekend het leek net echt of het gewoon was geprint we kregen een opdracht om een schilderij na tekenen. We moesten een schilderij kiezen die je echt aan kijkt daar mee bedoel ik dat je een schilderij moest kiezen die je raakt.  Wat heb ik er van geleerd.  Ik heb er van geleert dat een schilderij of tekening je kan raken. En ook gewoon dat het niet boeit wat mensen van je tekening of schilderij vinden maar wat je tekent of schildert het is en blijft altijd kunst. Hoe gingen wij terug naar school.  Wij zijn echt allemaal doorzetters. Het regende super hart het hagelde bijna het was super eritand we waren echt bikkels. 

Kamp

We zijn eind september op kamp geweest met groep 7&8. Het was een zware tocht door bossen en onder bruggen en langs snelwegen en door modder te fietsen. Maar onderweg deden we het sinaasappelspel. Het is een spel waarbij je een sinaasappel ruilt voor iets anders en je mag het ruilen voor iets dat meer waard is. Het doel is om uit te komen bij een taart. En toen kwamen we aan bij de kamplocatie in Vorstenbosch. We waren wel een beetje moe, maar we gingen lekker lunchen. En na het lunchen gingen we onze bedden opmaken, en toen mochten we vrij spelen. En verder hebben een heel leuk kamp gehad en nog veel leuke spelletjes gedaan en leuke opdrachten en je kon ook een film kijken. Altan en Bart

Nieuws

SAAM * is

Montessorischool Elzeneind is onderdeel van SAAM.

Wij zijn SAAM.