Nieuws

Schooljaar 2017-2018

Afgelopen week mochten we een haiku schrijven. Hier onder zie je de beste haiku’s. 

Ik schrijf een haiku. Dat is super makkelijk. Want hij is nu af  (Björn) 

De dieren grazen. In de wei bij de bloemen. Fijn in de lente.  (Lente) 

Juf Lieke is lief. Juf Bregje is ook heel lief. En meneer Cor ook. (Jacy-Ann) 

Violen zijn blauw. Katten eten kabeljauw. En ik zeg miauw. (Brendan) 

Het is leuk buiten. Ik lig in het mooie gras. Veel beter dan school. (Guusje) 

De wereld is mooi. Maar soms ook gewelddadig Dat is echt een feit. (Alec) 

Mediamaster 2017/2018 

ik schrijf iets over media masters en dat vind ik heel leuk. Ooh wacht ik zal me even voorstellen. Ik heet Merijn en ik ben 10 jaar oud . Ik zal maar beginnen. Ik heb veel geleerd, ik heb bijvoorbeeld geleerd dat je een goed wachtwoord moet hebben anders kan iemand gewoon op je telefoon of tablet inbreken en dat is niet zo fijn. ik heb ook geleerd hoe hacken werkt dat was best cool. Ik heb ook geleerd wat A.I.  {artificial intelligence}betekent en het was echt super leuk. Ik hoop dat we gaan winnen met de finale. 

Kunst 2017- 2018. 

Ik schrijf iets over kunst.  We waren met de klas naar een kunst winkel geweest in de stad van Oss. Het was super leuk want alles wat je daar zag was kunst of tekeningen. We moesten zelf kiezen wat we daar mochten namaken.  Ze hadden daar allemaal schilderijen die ze zelf hadden getekend het leek net echt of het gewoon was geprint we kregen een opdracht om een schilderij na tekenen. We moesten een schilderij kiezen die je echt aan kijkt daar mee bedoel ik dat je een schilderij moest kiezen die je raakt.  Wat heb ik er van geleerd.  Ik heb er van geleert dat een schilderij of tekening je kan raken. En ook gewoon dat het niet boeit wat mensen van je tekening of schilderij vinden maar wat je tekent of schildert het is en blijft altijd kunst. Hoe gingen wij terug naar school.  Wij zijn echt allemaal doorzetters. Het regende super hart het hagelde bijna het was super eritand we waren echt bikkels. 

Kamp

We zijn eind september op kamp geweest met groep 7&8. Het was een zware tocht door bossen en onder bruggen en langs snelwegen en door modder te fietsen. Maar onderweg deden we het sinaasappelspel. Het is een spel waarbij je een sinaasappel ruilt voor iets anders en je mag het ruilen voor iets dat meer waard is. Het doel is om uit te komen bij een taart. En toen kwamen we aan bij de kamplocatie in Vorstenbosch. We waren wel een beetje moe, maar we gingen lekker lunchen. En na het lunchen gingen we onze bedden opmaken, en toen mochten we vrij spelen. En verder hebben een heel leuk kamp gehad en nog veel leuke spelletjes gedaan en leuke opdrachten en je kon ook een film kijken. Altan en Bart